Image thumbnail

Vakantie snack

HomeUncategorizedVakantie snack

Vakantie snack

Ga je ook op vakantie en zit je dan uren in de auto of moet je wachten op het vliegveld en wil je dan een lekker verantwoord snoepje tussendoor? Dan heb ik een lekker recept voor je! Als je gewoon thuisblijft en aan het werk moet, is het ook superhandig om mee te nemen hoor!

Ik heb het over een blissball. WAT?!! Hoor ik je denken… Je kunt het ook een gedroogd-fruit-balletje noemen, maar dat klinkt een stuk minder hip en lekker, toch?

Anyway.

De Blissballs zijn al een tijdje een enorme rage in foodland. Je komt ze zelfs op festivalletjes tegen en in hippe lunchrooms. Waarschijnlijk omdat het lekker is en ook niet ongezond, tenzij je er een heleboel van gaat eten natuurlijk! Bovendien zijn ze ontzettend makkelijk om te maken en je kunt er naar hartenlust mee variëren. Ook leuk is dat je er eiwitpoeder in kunt verwerken zonder dat je het merkt, handig voor vegans of sporters dus!

Hieronder vind je mijn favoriete blissball. Bewaar ze in de vriezer of koelkast en neem ze mee, naar het strand, in de auto of vliegtuig. Fijne vakantie!!!

blissballs

Blissball abrikoos

  • 100 gram abrikoos, gedroogd en ongezwafeld
  • 25 gram amandelmeel
  • 25 gram kokosrasp
  • mespuntje vanillepoeder
  • 1/2 eetlepel eiwitpoeder (optioneel)
  1. Gooi alles in een kleine keukenmachine (of verdubbel de hoeveelheiden gebruik een grotere machine)
  2. Pulseer tot het een grof kruimelig mengsel is.
  3. Pak er wat uit en kneed er balletjes van, in de grootte die jij lekker vindt!
  4. Klaar!