Image thumbnail

Pesto bij de borrel

HomehapjePesto bij de borrel

Pesto bij de borrel

DSC_0375

Eerder postte ik een heerlijk recept voor pesto pasta, nu een lekker makkelijke snack met zelfs wat groente erbij. Je kunt het natuurlijk helemaal alleen opeten met een hele fles wijn erbij, maar gezelliger en beter voor je gezondheid is het om het gewoon te delen, geldt ook voor die fles wijn. Ik vind ze het lekkerst warm, maar afgekoeld zijn ze ook prima te doen hoor!

Als extra beetje groente heb ik er asperges en tomaatjes doorheen gedaan, maar het kan ook zonder en met iets meer pesto. Of een gedroogd tomaatje ofzo. Zit me ineens te bedenken dat je dit natuurlijk ook kunt combineren met gedroogde tomaten tapenade. Zelfgemaakt uiteraard.. Nou als bonus, geef ik meteen dat heel erg ingewikkelde recept erbij! Boffen jullie even!

DSC_0352

De degelijke borrelhap

voor de pesto

  • handvol rucola
  • 2 el edelgistvlokken
  • handvol pijnboompitten, geroosterd in een droge koekepan
  • stuk of tien verse basilicumblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • flinke snuf zout
  • 2 el olijfolie

Voor de rolletjes

  • koelvers bladerdeeg (superhandig en goedkoop van ‘tante fanny’)
  • 6 groene asperges, houtige onderkant eraf gesneden
  • 1 tomaat in smalle partjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Maak de pesto door alles in een keukenmachine te doen en te laten draaien tot het pesto is!
  3. Leg de lap bladerdeeg voor je neer en snijd in twee rechthoeken.
  4. Besmeer ze allebei voor de helft met een behoorlijke laag pesto
  5. Leg de gewassen groene asperges op de pesto met de partjes tomaat.
  6. Rol het geheel zo op dat de asperges en tomaat in het midden liggen.
  7. Je hebt nu een rol voor je liggen, snijd daar plakken van ongeveer 2 cm van en leg ze met de snijdkant op een vel bakpapier.
  8. leg ze niet te dicht op elkaar en bak ze in ongeveer 20 min mooi bruin!

Tomatentapenade

  • 1 potje gedroogde tomaten op olie (liefst met kruiden)
  • 1 teen knoflook
  • verse of gedroogde basilicum
  1. Stop alles in een keukenmachine en maal het totdat het er smeuïg uitziet!
  2. Dat was echt alles….
  3. Dit kun je dus ook op een stuk bladerdeeg smeren met een beetje courgette en in rolletjes afbakken.