Image thumbnail

Peren kruimel kerstdessert

HomeUncategorizedPeren kruimel kerstdessert

Peren kruimel kerstdessert

Met de kerst wil je natuurlijk lekker eten, maar ook niet de hele dag in de keuken staan. Dus als je wat kunt voorbereiden is dat natuurlijk mooi meegenomen. Dit dessert is bijna geheel van tevoren klaar te zetten en het is lekker, fris, helemaal van het seizoen en niet te machtig. Ik kan er lang en kort over praten, maar dit is zo’n nagerecht wat je ook even in elkaar kunt flansen als je onverwacht bezoek krijgt of plotseling trek hebt in wat lekkers. Bovendien kun je de peer ook vervangen door een appel. Ik schil de peer altijd, maar je kunt het natuurlijk ook met de schil serveren. Bovendien kun je het dan echt helemaal klaarzetten omdat de peer dan niet zo snel verkleurt.

img_6173

Gevulde peer

voor 8 personen

  • 4 peren, lekker rijp
  • 100 gram dadels
  • 50 gram amandelmeel
  • 1 druppeltje amandelextract
  • 1 keer dit recept  voor de crumble
  • granaatapelpitjes voor de garnering
  • 1 keer het recept voor bananenijs om erbij te serveren
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de peren doormidden en verwijder het klokhuis, zodat je een holte krijgt.
  3. Draai in de keukenmachine de dadels, amandelmeel, vanille en amandelextract tot een plakkerig mengsel.
  4. Maak vervolgens het koekjesdeeg volgens het recept hier en laat het kruimelig.
  5. Leg de peren op een bakplaat en vul met een balletje van het dadelmengsel, wat je een beetje plat drukt strooi daar wat van het kruimelmengsel overheen. Het is lekker als de kruimels wat grof zijn. Vanaf hier kun je het een dag laten staan!
  6. Ze de peren in de oven voor ongeveer 20-25 minuten
  7. Als de peren klaar zijn, bereid je het bananenijs volgens dit recept. Serveer een bolletje bij de peer, garneer met granaatappelpitjes en bijvoorbeeld een takje munt.