Image thumbnail

Over ons

HomeOver ons

Missie van Miss(ie) Bean

Miss Bean natuurlijk niet mijn echte naam… eigenlijk ben ik Lotte Blesgraaf, geboren in Alkmaar, getogen in Heiloo en sinds kort met mijn twee zoons wonend in Limmen. Ben je benieuwd waarom en hoe ik ook Miss Bean ben geworden? Dat lees je hier!

Hoe het zo kwam

Taartjes hebben altijd centraal gestaan in mijn leven, want er valt altijd wat te vieren 😉. Vroeger, toen ik nog thuis woonde, aten we iedere vrijdag avond een gebakje van de banketbakker en mijn zusje en ik bakten heel wat cakes en taarten samen.

Mijn suikerrijke dieet, zorgde echter al vroeg in mijn leven voor problemen, wat resulteerde in een genadeloos advies van de huisarts: Geen suiker meer. Een onmogelijke opgave voor een 17 jarige, vond ik, maar ik ging hem wel aan en met verbluffende resultaten. Het directe effect van eten op mijn gezondheid, verbaasde me enorm.

Na de geboortes van mijn twee zoons, wilde ik gezonder gaan eten, voor hun toekomst maar ook voor mijn gewicht. Ik ging sporten en nam mijn voedingspatroon onder de loep. Geraffineerde suikers, die ik toch weer was gaan eten, verdwenen weer van het menu (geen taartjes meer!!!) en ik ging veel meer groenten en fruit eten en veel minder gluten houdende producten.

Onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, dus geen melk, eieren of honing. Beter voor de dieren, de aarde en jou!

Al onze ingrediënten zijn biologisch, omdat bestrijdingsmiddelen voor niemand goed zijn.

We maken geen gebruik van geraffineerde suikers, maar maken het leven wel wat zoeter met alternatieven zoals ahornsiroop en kokosbloesemsuiker.

Volle granen en vezels vindt jouw lichaam lekkerder dan steeds maar weer die tarwe, daarom bakken we zonder gluten.

Gezonde voeding

Maar gezonder eten, betekende voor mij ook biologisch eten, want een gezonde toekomst voor je lichaam, kun je nu eenmaal niet bereiken in een ongezonde wereld, was mijn redenatie. Met iedere stap die ik zette, voelde ik me beter. Ik was minder moe, voelde me energiek en ook mijn hoofdpijn werd minder. Allemaal redenen om er vooral mee door te gaan.

Hoe meer ik me ging verdiepen in voeding en het effect ervan, kwam ik erachter dat ik mijn ogen niet kon sluiten voor de bio-industrie en de manier waarop we omgaan met dieren. De keus voor een vegan dieet was dan ook snel gemaakt. Door deze switch werd ik nog creatiever in de keuken en werd mijn omgeving helemaal nieuwsgierig (en eerlijk is eerlijk ook kritisch) naar mijn nieuwe levensstijl. Dus besloot ik om een blog te beginnen en om workshops en lezingen te gaan geven. Gewoon voor de lol…

Maar, zoals dat gaat met mij, van het een komt het ander en zo stond ik een paar maanden later op de markt met mijn eigen maaltijden en bananencake. Nu 5 jaar later is mijn assortiment behoorlijk uitgebreid en kun je mijn producten ook vinden in horecagelegenheden, ekoplaza’s en natuurlijk hier in de webshop.

Wat is veganistisch eten?

Vegan is een manier van eten zonder dierlijke producten. Deze producten worden vervangen door plantaardige producten. Denk aan honing, wat vervangen kan worden door agave siroop, boter kan vervangen worden door plantaardige olie. Er zijn mensen die vegan juist ongezond of raar vinden, terwijl ik juist het tegenovergestelde ondervind. Mijn gezondheidsklachten gingen over en ik voelde mij juist beter, kreeg meer energie, mijn huid zag er stralend uit. Daarnaast vegan eten voor mij de manier om duurzamer te leven en wil ik iedereen daar bewuster van maken.

Miss Bean doet het inmiddels ook niet meer alleen, maar met een klein team om haar heen. Nieuwsgierig?

Lotte

eigenaresse

Miss Bean herself - maakt en eet het liefste de chocoladetaart - maar kletst ook graag op de markt.

Inge

moeder

Steun en toeverlaat – bakt het liefst koekjes – maakte de lekkerste bananencakes.

Myra

keukenprinses

Bakt de beste quiches – sportiefste van ons allemaal – eet het liefst chocomousse.

Robin

Vliegt als een echt roodborstje af en toe in en uit

Social media hulp – bakt het liefst chocotaart.

Lot

jongste telg

Pakt het liefste koekjes in – haar favoriet om te maken en eten zijn de snickers.