Image thumbnail

Kookboeken inspiratie!

HomeUncategorizedKookboeken inspiratie!

Kookboeken inspiratie!

Deze post is eigenlijk een beetje uit nood geboren… Er zijn zoveel recepten die ik nog wil delen, maar gewoon te weinig tijd om daar nu een blog over te schrijven. Maar ja ik kan jullie natuurlijk ook niet laten verhongeren! Dus volgt er hier een kleine opsomming van mijn favoriete kookboeken! En toen kreeg ik wel weer inspiratie voor deze week, die ik hopelijk kan waarmaken!

DSC_0659

Met stip op nummer 1: Oh she glows cookbook. Ik heb ze nog niet allemaal gemaakt, maar werkelijk alle recepten uit dit boek lijken mij meer dan lekker! Het is geschreven door Angela Liddon die een wereldberoemde blog heeft www.ohsheglows.com . (Waar je ook zeker een kijkje moet nemen.) Ze ontdekte na jarenlange strijd met eten dat plantaardig eten ervoor zorgde dat ze straalde van binnen en buiten. Dat gunde ze iedereen wel, dus begon ze een blog. Ik geloof dat ze inmiddels 6 miljoen volgers heeft en gezien haar recepten (die ook nog eens nooit mislukken of tegenvallen) snap ik dat helemaal!

Nummer 2: My new Roots, Sarah Britton, mijn nieuwste aanwinst! Een plantaardig kookboek met schitterende foto’s en vernieuwende recepten. Ook zij heeft een gelijknamig blog, waar je een kijkje moet gaan nemen! www.mynewroots.org. Inspirerende recepten, vaak geniaal gevonden zoals haar life changing loaf of bread, een heerlijk glutenvrij ‘brood’, wat echt vreselijk simpel is en lekker en gezond!

Nummer 3: Plenty en Plenty More van Yotam Ottolenghi. Ik geloof dat ik hier al eerder behoorlijk enthousiast ben geweest. Yotam kookt voornamelijk met groenten en dus zo min mogelijk met vlees en vis. Zoals ik al eerder heb geschreven (zie hier), maakt hij zeer smaakvolle gerechten, waar je wel een beetje tijd voor moet hebben. Maar eenmaal op tafel ben je blij dat je die tijd genomen hebt.

Nummer 4: Groen is geweldig! van Rebeca Leffler. Een vrolijk boek, verdeeld in seizoenen, en met yoga oefeningen. De recepten zijn wisselend van makkelijk en gewoontjes tot hobbykok, wat het, vind ik, een leuk boek maakt voor de beginnende gezonde planteneter!

Nummer 5: Vegalicious van Alice Hart. Dat was mijn allereerste vegetarische kookboek en ik heb hier ontzettend veel uit gemaakt. Het laat zien dat je vlees en vis echt niet hoeft te missen. Wel maakt ze veel gebruik van gluten en kaas, waardoor ik nu wat minder uit kook. Maar het blijft een prachtig boek waar ik veel inspiratie uit haal!

De komende week uit elk boek 1 recept, maar dan wel op mijn manier gemaakt, dat betekent dat het dus niet 1 op 1 is overgenomen, maar dat ik het als leidraad heb gebruikt! Als je het echte recept wilt hebben, dan zul je de boeken toch moeten aanschaffen of lenen van die bieb ;-).

p.s. Ik word op geen enkele wijze gesponsord, (dat mag wel, natuurlijk ­čśë ) maar dan zou ik het erbij zetten!