Image thumbnail

Gepofte zoete aardappel ( met pesto )

HomehoofgerechtGepofte zoete aardappel ( met pesto )

Gepofte zoete aardappel ( met pesto )

Zoals beloofd een lekker gerecht dat je bij de portobello burger kunt serveren. Het is heerlijk, makkelijk en je kunt het ook bij een heleboel andere gerechten serveren. Naast een lekkere salade bijvoorbeeld. Bovendien is het een gezond alternatief voor aardappelen. Er zitten behoorlijk wat vitamines in, A, C en B6, maar het is ook rijk aan calcium, foliumzuur en kalium. Vitamine B6 is belangrijk bij de omzetting van eiwitten in je lichaam, bij het versterken van immuunsysteem en bij het aanmaken van rode bloedcellen. Ook zorgt het betacaroteen in de zoete aardappel voor een betere bescherming van je huid tegen UV straling. Er zitten eigenlijk alleen maar voordelen aan het eten van zoete aardappel zoals je ziet. Ik zou zeggen: superfood!

Over superfood gesproken… Ik hoor veel mensen over of superfoods of ze wel echt gezond zijn en of ze nou echt wel wat doen of is het alleen maar marketing? Ik heb hier natuurlijk ook een mening over. Superfoods waar op de verpakking staat dat het een superfood is, zijn zeker onderdeel van een marketingstrategie, MAAR er bestaan wel degelijk superfoods! Wil jij weten wat ik superfoods vind en waarom, en wil je ook weten wat je ermee kunt??? Kom dan naar mijn workshop over superfoods, meer informatie vind je hier.

De oventijd in het recept is afhankelijk van de grootte van de aardappel, ze zijn goed als er stroop uit de gaatjes loopt, het velletje knapperig is en je met een vork makkelijk in het midden kunt prikken.

DSC_0296

Gepofte zoete aardappel

voor 4 personen

 • 4 zoete aardappels (ook wel bataten genoemd)
 • Restje pesto (van de portobello burger bijvoorbeeld)
 • kneepje citroensap
 • 1/2 kleine ui gesnipperd
 • tomaat in kleine stukjes
 • 1 avocado
 • kiemen om te garneren (maar neem gerust meer! zijn supergezond!)
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 2. Snijd de aardappels in, bijna tot ze helemaal doorgesneden zijn, maar het moet wel 1 geheel blijven. Prik er met een vork gaatjes is. Gebruik hier wat agressie voor ­čśë
 3. Leg ze op een bakpapier in de oven en zet de timer op 40 minuten, het zou langer kunnen duren, maar controleer na 40 minuten even hoe het ervoor staat.
 4. Maak intussen de pesto vulling. Pureer of prak de avocado met de pesto met een beetje citroensap en de pesto tot een vrij stevige saus.
 5. Voeg daar de tomatenstukjes en ui aan toe en eventueel een beetje zout.
 6. Haal de aardappels als ze gaar zijn uit de oven en breek ze een beetje open, vul het met de avocado en de kiemen en lepel lekker uit!