Image thumbnail

Courgetti met avocado roomsaus

HomeUncategorizedCourgetti met avocado roomsaus

Courgetti met avocado roomsaus

Voor dit recept is een spirelli handig en snel, maar je zou het ook kunnen maken met dun gesneden reepjes. De bereidingstijd is dan wel een stukje langer.

Deze week eens een recept met 1 van mijn favoriete keukenproducten: de spirelli. Een klein apparaatje met grootse effecten!
Waarschijnlijk heb je al eens een keer een recept gezien met mooie sliertjes, maar vroeg je je af wat de toegevoegde waarde ervan is om zo’n spirelli voor 1 recept aan te schaffen. Ik beloof je dat als je hem eenmaal in huis hebt, je hem steeds vaker gaat gebruiken. En ik zal ook wat vaker een recept gaan plaatsen met gebruik van de spirelli. Bijvoorbeeld om je kinderen voor de gek te houden en wat courgettislierten door de spaghetti te doen, om eens noedels te maken van zoete aardappel of om een leuk paasnestje te maken van wortel of courgette.
Een leuk hulpmiddel voor als je ongemerkt wat meer groenten wilt binnenkrijgen dus! Kopen kan bij de kookwinkels of via internet.

Dit recept is bovendien erg leuk met pasen als je van de courgetteslierten een nestje draait en van de avocadosaus een quenelle maakt (dat is een manier om een zacht product in een eivorm te presenteren, zie filmpje quenelles maken hier) zet daarvoor de avocadosaus een uurtje in de vriezer. Of je roert de saus erdoorheen en presenteert het met kleine romatomaatjes als ei. Succes gegarandeerd!

FB-Bericht-Gezond-en-Vers- Bianca

Courgetti met avocadoroomsaus

 • 2 grote courgettes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 flinke hand basilicumblaadjes, fijngesneden.
 • 8 tot 10 theelepels citroensap
 • 2 eetlepel olijfolie
 • 2 rijpe avocado’s
 • Verse peper en zeezout naar smaak
 • Extra toevoegingen: tomaatjes, champignons, gedroogde tomaatjes, kappertjes, doperwtjes, rucola, pijnboompitten etc.
 1. Snijd de courgettes in de spirelli in slierten of met de hand.
 2. Pers de teentjes knoflook en doe ze met alle andere ingrediënten in een blender of mengkom van de staafmixer. Voeg 2 eetlepels water toe. De saus moet glad zijn. Als het te dik is, kun je nog wat water toevoegen.
 3. Doe de courgetteslierten in een schaal en meng met de saus. Garneer met de door jou gekozen ingrediënten.
 4. Dit is niet lang te bewaren, maar wel heel makkelijk en snel te bereiden met alleen maar groenten. Bovendien kun je het ook met gewone of glutenvrije pasta eten.

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen