Image thumbnail

Carobe bon bons

HomedessertCarobe bon bons

Carobe bon bons

Chocolade zonder chocolade… zo zou ik het omschrijven als iemand aan mij vraagt wat carobe eigenlijk is. Aangezien ik van rauwe cacao, ondanks dat het heel gezond is, vaak last krijg van mijn hoofd, maar wel ontzettend graag chocolade eet, ben ik carobe tegen het lijf gelopen. Oke, de smaak is niet precies gelijk, maar wel heel erg. En voor mij is het een goede vervanger, dus misschien ook wel voor jou! Het recept is geïnspireerd op een recept van Amber Albarda, maar die gebruikte cacao en da wilde ik dus niet….

Ik laat je niet langer in spanning hier komt een recept voor chocola zonder chocola…

Carobe bonbons

  • 2 middelgrote banaan
  • 1 grote en volle el rauwe carobepoeder
  • 4 el kokosolie
  • 3 el rijststroop
  • 120 gram amandelpasta
  • snufje vanille poeder
  1. Blend alles door elkaar.
  2. Giet in een met bakpapier beklede vorm en zet het ong 3 uur in de vriezer.
  3. Snijd het in stukjes, laat ze heel even op kamertemperatuur komen en eet ze lekker op!

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen