Missie van Miss(ie) Bean

Miss Bean is geboren als Lotte Blesgraaf en heeft als missie om gezond eten voor iedereen makkelijk, leuk en lekker te maken. Daarom leert ze je de fijne kneepjes van het veganistisch koken. Geen pakjes of zakjes maar koken met pure en eerlijke producten en dat proef je.

Hoe het zo kwam

Elke avond sta ik met plezier in de keuken of zit ik met mijn neus in de kookboeken, tijdschriften of foodblogs. Met de tips van mijn man, hij is kok geweest, en mijn ervaring als Miss Bean: plantaardig, biologisch, suikervrij & glutenvrij koken en bakken, komen we tot bijzondere smaken en heerlijke nieuwe gerechten.

Dit was vroeger wel anders. Ik at eigenlijk alleen maar suikers en vetten, broodjes met hagelslag en een glas frisdrank erbij, zakken chips en repen chocolade met ook daarbij een groot glas frisdrank en als avondeten vaak maaltijden op basis van pakjes en zakjes.

Als er dan wat groente in zat, peuterde ik dat er gewoon weer tussenuit. De gevolgen van dit eetpatroon waren al snel dagelijks merkbaar. Ik kreeg buikkrampen, werd lusteloos, zag wit en mijn huid werd steeds slechter. Van de huisarts kreeg ik het advies om een maand geen suiker te eten en als ik dan nog klachten zou hebben moest ik terugkomen voor verder onderzoek. Met tegenzin heb ik een maand geen suiker gegeten, maar de klachten die ik had verdwenen binnen twee weken! Zo’n snel en groot succus had ik niet verwacht!

Gezonde voeding

Na mijn zwangerschap wilde ik wat kilo’s afvallen. Ik heb verschillende diëten bekeken, maar kwam erachter dat er geen 1 een evenwichtig voedingspatroon voorschreef. Sommige diëten zitten vol met producten die veel suiker bevatten of ze richten zich maar op 1 aspect van voeding: alleen maar eiwitten eten of geen koolhydraten. Dat kon toch niet een voedingspatroon zijn voor de rest van mijn leven? Ik besloot om onderzoek te gaan doen naar de basis van voedsel en heb een cursus orthomoleculaire voedingsleer gevolgd. Al snel kwam ik erachter dat je met de basis ingrediënten: groente, fruit, noten, pitten, zaden en volkoren producten gezonde, lekkere en eenvoudig te maken gerechten kunt maken.

Waar ik achter kwam is dat voeding maar één onderdeel is van een gezonde leefstijl. Het is ook belangrijk om te ontspannen en om je leven te delen met anderen. Voor mij is duurzaamheid en het denk aan de toekomst van groot belang. Ik wil niet alleen mijzelf zo gezond mogelijk voelen, maar dat wil ik ook voor mijn kinderen en voor hun kinderen. Bovendien heeft de vervuiling zoals het er nu aan toe gaat, nu al effecten op onze gezondheid. Daarom eet ik en maak ik alles biologisch en veganistisch. En ik hoop mensen meer bewust te maken van de keuzes die zij maken op het gebied van voeding, maar ook op andere vlakken.

Wat is veganistisch eten?

Vegan is een manier van eten zonder dierlijke producten. Deze producten worden vervangen door plantaardige producten. Denk aan honing, wat vervangen kan worden door agave siroop, boter kan vervangen worden door plantaardige olie. Er zijn mensen die vegan juist ongezond of raar vinden, terwijl ik juist het tegenovergestelde ondervind. Mijn gezondheidsklachten gingen over en ik voelde mij juist beter, kreeg meer energie, mijn huid zag er stralend uit. Daarnaast vegan eten voor mij de manier om duurzamer te leven en wil ik iedereen daar bewuster van maken.

Informatieve workshops

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen laten zien dat gezonder eten en leven veel makkelijk is dan het lijkt, daarom ben ik begonnen met het geven van workshops. Ik geef ongeveer 3 verschillende workshops per maand, ‘Gezond Ontbijten’, ‘Goed Zoet’, ‘Gezond en Vers Koken’ en ik organiseer een high tea speciaal voor ouders en hun kinderen.

fb-bericht-goed-zoet-kopiefb-bericht-gezond-en-versfb-bericht-gezond-ontbijt-kopiefb-bericht-ouder-en-kind-kopie

 

Elke workshop heeft een informatief gedeelte, hierin vertel ik over mijn ervaringen en krijg je tips en ideeën. Dan is er het deel dat we samen aan de slag gaan. Je maakt zelf verschillende gerechten en hapjes. Deze hapjes zijn altijd vegan, biologisch, suiker- en glutenvrij. Na afloop krijg je alle recepten mee naar huis, zodat je thuis lekker kunt gaan koken en bakken.

Waar vind je Miss Bean?

Als je niet uitkijkt, staat ze zomaar bij je in de keuken, om privéles te geven of om een workshop te geven! Daarnaast kun je ook heerlijke high tea’s boeken bij je thuis of op een door Miss Bean gekozen plek. Ook verzorg ik catering voor feestjes, verjaardagen en cursussen. Voor meer info neem je contact met me op!

In Heiloo vind je een deel van mijn assortiment bij de Ekoplaza, bij Healthclub dorssports en elke donderdag van 12.00 – 17.00 uur met mijn vegan producten op de biologische markt. Voor het assortiment kijk je even op de marktmenu pagina.

In Alkmaar kun je de producten 1 keer per week afhalen bij de buurderij in Vers Alkmaar of je eet een bounty bij Oogst.

1 keer in de maand op zaterdag vind je me in de Ekoplaza Heiloo, waar ook een deel van mijn assortiment te koop is.

Ook zijn er allerhande evenementen waar je Miss Bean kunt vinden, kijk voor de actuele evenementen op de facebookpagina!