Springrolls

Echte springrolls zijn altijd gevuld met groenten en soms met wat mie, maar toen ik ergens springrolls met fruit voorbij zag komen, vond ik dat veel beter passen. Bovendien zag het er zo supervrolijk uit, dat ik meteen aan de slag ben gegaan om ze ook te maken!

In het originele recept zat plakrijst, maar quinoa is natuurlijk veel gezonder en past wat mij betreft veel beter in een springroll. Gekookt in kokosmelk met wat ahornsiroop is dit ook voor kinderen een leuke traktatie of tussendoortje. Je kunt elk soort fruit gebruiken en je kunt natuurlijk ook verschillende soorten fruit in 1 rolletje doen. De mogelijkheden en variaties zijn eindeloos! Het is even wat werk, maar dan heb je ook wel wat!

springroll fruit2

Fruity springrolls

  • rijstvellen
  • diverse soorten fruit in mooi stukjes gesneden
  • 200 gram quinoa
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml
  • 2 el ahornsiroop
  • vanille
  • kokosyogurt
  • munt
  • sinaasappelschil
  1. Kook de quinoa in de kokosmelk met de ahornsiroop en de vanille in 10 minuten gaar. Giet het restje af en laat een beetje afkoelen
  2. Meng intussen de kokosyoghurt, sinaasappelschill en een beetje verse munt door elkaar.
  3. Week de rijstvellen volgens de verpakking en leg op een vochtig werkblad.
  4. Rangschik het fruit in het midden op het rijstvel.
  5. Schep er 1,5 eetlepel van het quinoamengsel op en vouw het vel links en recht dicht.
  6. Rol vervolgens de lange kanten naar elkaar toe, zodat je een rolletje krijgt. Ga zo door tot je ze allemaal hebt.
  7. Dien ze meteen op met het sausje en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *