Recepten en Blog

Frozen yoghurt

Frozen yoghurt

Zo midden in de zomer is het wel weer eens tijd voor een lekker ijs receptje! Het stond al een tijdje op mijn to do list om te delen, maar ik was meer bezig met (zelfgemaakte) ijsjes eten dan recepten plaatsen… sorry! Maar beter laat […]

Crispy Green Curry

Crispy Green Curry

Vandaag stond ik weer in de Ekoplaza met een heerlijk  gerecht, wat ook nog eens heel gemakkelijk te maken is! Het is een curry-gerecht waarbij je de noedels vervangt voor slierten courgette, wat het koolhydraat-arm maakt en heel goed gevuld met groenten! Hieronder zie je hoe […]

carobe bon bons

carobe bon bons

Chocolade zonder chocolade… zo zou ik het omschrijven als iemand aan mij vraagt wat carobe eigenlijk is. Aangezien ik van rauwe cacao, ondanks dat het heel gezond is, vaak last krijg van mijn hoofd, maar wel ontzettend graag chocolade eet, ben ik carobe tegen het lijf gelopen. Oke, de smaak is niet precies gelijk, maar wel heel erg. En voor mij is het een goede vervanger, dus misschien ook wel voor jou! Het recept is geïnspireerd op een recept van Amber Albarda, maar die gebruikte cacao en da wilde ik dus niet….

Ik laat je niet langer in spanning hier komt een recept voor chocola zonder chocola…

Carobe bonbons

  • 2 middelgrote banaan
  • 1 grote en volle el rauwe carobepoeder
  • 4 el kokosolie
  • 3 el rijststroop
  • 120 gram amandelpasta
  • snufje vanille poeder
  1. Blend alles door elkaar.
  2. Giet in een met bakpapier beklede vorm en zet het ong 3 uur in de vriezer.
  3. Snijd het in stukjes, laat ze heel even op kamertemperatuur komen en eet ze lekker op!
Hummus

Hummus

Al eerder schreef ik een week lang over pesto (al had ik dat misschien wel een jaar kunnen doen) en dat inspireerde velen van jullie om het ook eens zelf te maken. Dat bleek veel makkelijker dan gedacht en het was ook nog eens veel […]

Witlof with Love

Witlof with Love

Ja ik weet het de titel is echt goedkoop… Maar laat je er niet door weerhouden om dit makkelijke en heel gezonde recept te maken. Witlof heeft (net als bijna alle groenten) geneeskrachtige werkingen. In dit geval is het gunstig bij het ontgiften en heeft het […]

Courgetti met avocado roomsaus

Courgetti met avocado roomsaus

Voor dit recept is een spirelli handig en snel, maar je zou het ook kunnen maken met dun gesneden reepjes. De bereidingstijd is dan wel een stukje langer.

Deze week eens een recept met 1 van mijn favoriete keukenproducten: de spirelli. Een klein apparaatje met grootse effecten!
Waarschijnlijk heb je al eens een keer een recept gezien met mooie sliertjes, maar vroeg je je af wat de toegevoegde waarde ervan is om zo’n spirelli voor 1 recept aan te schaffen. Ik beloof je dat als je hem eenmaal in huis hebt, je hem steeds vaker gaat gebruiken. En ik zal ook wat vaker een recept gaan plaatsen met gebruik van de spirelli. Bijvoorbeeld om je kinderen voor de gek te houden en wat courgettislierten door de spaghetti te doen, om eens noedels te maken van zoete aardappel of om een leuk paasnestje te maken van wortel of courgette.
Een leuk hulpmiddel voor als je ongemerkt wat meer groenten wilt binnenkrijgen dus! Kopen kan bij de kookwinkels of via internet.

Dit recept is bovendien erg leuk met pasen als je van de courgetteslierten een nestje draait en van de avocadosaus een quenelle maakt (dat is een manier om een zacht product in een eivorm te presenteren, zie filmpje quenelles maken hier) zet daarvoor de avocadosaus een uurtje in de vriezer. Of je roert de saus erdoorheen en presenteert het met kleine romatomaatjes als ei. Succes gegarandeerd!

FB-Bericht-Gezond-en-Vers- Bianca

Courgetti met avocadoroomsaus

  • 2 grote courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 flinke hand basilicumblaadjes, fijngesneden.
  • 8 tot 10 theelepels citroensap
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 rijpe avocado’s
  • Verse peper en zeezout naar smaak
  • Extra toevoegingen: tomaatjes, champignons, gedroogde tomaatjes, kappertjes, doperwtjes, rucola, pijnboompitten etc.
  1. Snijd de courgettes in de spirelli in slierten of met de hand.
  2. Pers de teentjes knoflook en doe ze met alle andere ingrediënten in een blender of mengkom van de staafmixer. Voeg 2 eetlepels water toe. De saus moet glad zijn. Als het te dik is, kun je nog wat water toevoegen.
  3. Doe de courgetteslierten in een schaal en meng met de saus. Garneer met de door jou gekozen ingrediënten.
  4. Dit is niet lang te bewaren, maar wel heel makkelijk en snel te bereiden met alleen maar groenten. Bovendien kun je het ook met gewone of glutenvrije pasta eten.
Springrolls

Springrolls

Echte springrolls zijn altijd gevuld met groenten en soms met wat mie, maar toen ik ergens springrolls met fruit voorbij zag komen, vond ik dat veel beter passen. Bovendien zag het er zo supervrolijk uit, dat ik meteen aan de slag ben gegaan om ze […]

Chocoladetaart!!!

Chocoladetaart!!!

LET OP DIT RECEPT IS NIET GLUTENVRIJ!!!! Elke verjaardag wordt er bij ons thuis gevraagd om 1 ding: Chocoladetaart!!! Vooral de oudste boon is er helemaal weg van en vraagt deze ook aan met kerst/pasen/pinksteren/en-elke-andere-mogelijke-feestdag. Omdat dit ook nog eens heel makkelijk en snel te […]

geluk voor voor en na achten ;-)

geluk voor voor en na achten ;-)

Vroeger kon ik altijd uitkijken naar sinterklaas, want dan kreeg ik altijd een doosje after eight, die ik dan helemaal voor mezelf had. Meestal at ik het doosje binnen 10 minuten helemaal leeg. (dat duurde zo lang omdat je steeds al die papiertjes eraf moest halen 😉 ) Ik kan me de misselijkheid ook nog wel herinneren, maar dat kon niet op tegen het gelukzalige gevoel van zo’n knisperend stukje chocola met een vloeibare pepermuntvulling binnenin.

Later toen ik groot was, had ik elke dag zo’n doosje kunnen kopen, maar dat deed ik nooit. Waarom weet ik niet. Toen ik het recept van Laura Miller zag, dacht ik zelfs niet eens meteen aan after eight. Pas toen ik het in mond stopte en proefde, kwam alles weer terug. Meestal plaats ik pas een foto als ik het recept geplaatst hebt, maar nu kon ik gewoon niet wachten om mijn geluk te delen! En al snel na mijn post op instagram werd duidelijk dat ik daar niet de enige was die vroeger vaak after eight at. Dus speciaal voor iedereen die vroeger een after eight verslaving had, hier de gezonde versie:

IMG_6975

Verantwoorde after eights

  • 1 cup cashewnoten (min 4 uur geweekt)
  • het gestolde gedeelte van 1 blik kokosmelk (zet de kokosmelk hiervoor in de koelkast terwijl je de cashewnoten weekt)
  • 1/2 cup ahornsiroop
  • 4 druppels pepermuntolie
  • 1/4 cup kokosolie
  • 2 repen vivani chocolade 92%
  1. Blend alle ingrediënten, behalve de chocolade in een keukenmachine of blender tot het helemaal glad is.
  2. Smeer het mengsel uit over een grote bakplaat, die in de vriezer past. Het mengsel moet ong. 3-5 mm dun zijn. Dunner is lekkerder maar moeilijker om straks met chocolade te besmeren. Zet het in de vriezer voor ong. 3-4 uur
  3. Smelt de chocolade en haal het pepermuntmengsel uit de vriezer.
  4. Snijd het in blokjes en haal voorzichtig door de chocola. om ze te eten, is het het lekkerst om ze even op kamertemperatuur te laten komen.
  5. Bewaar ze in de koelkast of vriezer.
Italiaans wintervoer

Italiaans wintervoer

Er zijn van die dingen waar ik geen genoeg van kan krijgen, zoals chocolade, kikkererwten, verse aardbeien, verse pesto, chocolatechipkoekjes en polenta! Niet iedereen houdt hiervan, maar ik vind het echt alles hebben, wat je in de winter nodig hebt: het is warm, hartig, romig en […]