Presto met die Pesto!!!!

Vorige post heb ik het woord al even laten vallen: Pesto!!! Samen met gedroogde tomaten-tapenade mijn favoriete smeerseltjes. Ik zou ze graag altijd op voorraad willen hebben, maar hoeveel ik ook maak, meestal is het binnen een mum van tijd op. Gelukkig kost het niet veel tijd om te maken en is mijn staafmixer bijna vergroeid aan mijn hand…

Het heeft namelijk allerlei voordelen om het lekker zelf te maken! Het smaakt lekkerder, je kunt er allerlei verse gezonde dingen in doen en je weet zeker dat er geen ingrediënten inzitten die er niet horen zoals bijvoorbeeld suiker of aardappel. Als je etiketten gaat lezen zul je je verbazen over de ingrediënten in jouw eten! Het is een kleine moeite en heeft grootste gevolgen!

Terug naar de basis, we hadden het over pesto! Je kunt pesto zo lekker maken als je wilt, maar ook zo gezond! En je kunt er allerlei dure ingrediënten indoen, maar het kan soms ook goedkoper! Geloof je me niet??? Pak een staafmixer en lees de recepten hieronder!!!

Ik geef een basis recept en daaronder allerlei variaties, belangrijk is dat je altijd tussendoor even proeft! Je weet vaak zelf wel wat je lekker vindt. Smaakt het muf: citroensap extra, smaakt het vlak: zout erbij, is het te dun: voeg noten of hennepzaad toe, is het te dik: wat extra olie… etc. etc. Dit is een uitstekend recept om je cookingskills op te vijzelen, letterlijk en figuurlijk, want de oorspronkelijke pesto’s werden met een vijzel gemaakt. Je leert jouw smaak herkennen en je leert wat kruiden en kleine toevoegingen kunnen doen. Dit zijn handigheidjes waar je bij elk recept wat aan hebt!

Deze week wordt een seciale week: pesto-week, komende week vier recepten met een pesto-variatie!!! Maak alvast veel en je kunt de hele week vooruit!!! Houd de site in de gaten! nodig vrienden uit om te komen proeven en deel ze en passant even mede dat er leuke website iis met nog meer inspiratie! Bovendien kun je binnenkort ook deelnemen, alleen of met vrienden, vriendinnen en familieleden aan een leuke superfood workshop!

Pesto basisrecept

  • handje bladgroente en/of basilicum (boerenkool, spinazie, rucola)
  • handje noten of pitten (pijnboompitten, hennepzaad, walnoten…)
  • handje kaas of voor een plantaardige versie 2 el edelgistvlokken of gedroogde tomaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • citroensap
  1. Was de bladgroente eventueel en laat goed uitlekken!
  2. Gooi dan alles wat je hebt in de keukenmachine en zet hem aan totdat het een mooi pesto achtig mengsel is!

DSC_0310

Variatie 1

  • Handje boerenkool
  • handje gepeld hennepzaad
  • 4 gedroogde tomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • knoflook
  • zout
  • citroensap

Variatie 2

  • handje rucola en basilicum
  • handje walnoten
  • 2 el edelgistvlokken
  • knoflook
  • zout
  • citroensap

Variatie 3

  • handje verse basilicum
  • handje pijnboompitten
  • handje grana padano of 2 el edelgistvlokken
  • knoflook
  • zout
  • olijfolie
  • citroensap

Heb je al ideetjes? Zo nee, morgen volgt een leuk en makkelijk recept!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *