Portobello burger met…. Pesto!

Ik houd van kookboeken en kookblogs en 1 van mijn favorieten is die van Angela Liddon (ohsheglows.com). Haar website is geweldig en alle recepten zijn heel toegankelijk. Daarnaast heeft ze ook een kookboek geschreven waar alleen maar lekkere recepten in staan. Als je plantaardig wilt gaan eten, dan is dit echt zo’n kookboek dat je in huis moet halen!

DSC_0389

Het volgende recept komt uit haar kookboek. Ik heb haar foto gebruikt omdat het er bij mij natuurlijk precies zo uitziet. Dus het zou onzin zijn om een nieuwe te maken. 😉 De werkelijkheid is dat ik hem al op had voordat ik een foto gemaakt had…

De meeste recepten pas ik aan, omdat ik dat nodig vindt, of omdat ik de benodigde ingrediënten niet in huis heb. Zo ook het onderstaande recept. In dit geval heb ik de portobello’s in de oven gebakken ipv gegrild in een grillpan. Vond ik makkelijker en ze ze worden gelijkmatiger gaar. En heb ik eigenlijk ook nog alle hoeveelheden aangepast… Maar het eindresultaat blijft gelijk! Snacken maar dan plantaardig! Gewoon heerlijk!

Je kunt er natuurlijk ouderwets patat bij serveren, maar je kunt ook een gepofte zoete aardappel erbij serveren… Dat recept volgt volgende week! En allebei deze recepten kunnen prima op de BBQ! Doe de portobello’s of de zoete aardappel dan in een stukje aluminiumfolie en leg op de hete kooltjes!

DSC_0384

Portobello Burger

voor 4 personen

Voor de pesto:

  • handje boerenkool (of rucola)
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 2 flinke eetlepels hennepzaad
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • citroensap

Voor de burgers

  • 4 portobello’s
  • 4 broodjes (ik neem altijd volkoren pitabroodjes)
  • 60 ml balsamico azijn
  • 30 ml olijfolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • zout
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • rucola
  • plakken tomaat
  • plakjes augurk (voor de liefhebber)
  • uienringen (zachtgebakken of rauw)
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Snijd het steeltje van de portobello’s af en marineer ze in een kommetje met de olie, azijn, knoflook, basilicum, oregano en een beetje zout. Schep het af en toe om.
  3. Maak de pesto door alles in de keukenmachine te gooien en te laten draaien tot het pesto is.
  4. Als de oven heet is, leg je de portobello’s op hun kop in een ingevette ovenschaal en giet je de marinade in de portobello’s. Zet ze tussen de 10 minuten en een kwartier in de oven, tot ze gerimpeld zijn, maar nog wel stevig.
  5. Rooster de broodjes en beleg ze met de sla. Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met de pesto. Leg ze ook op het broodje en garneer met dat wat je lekker vindt, ui, tomaat, augurk etc. Leef je uit!
  6. Eet smakelijk!

In deze gezonde burger zitten trouwens behoorlijk wat superfoods! Nieuwsgierig wat superfoods nou eigenlijk zijn? En wat je ermee kunt? Kom naar mijn workshop op 12 juni! Meer informatie vind je hier.

Een gedachte over “Portobello burger met…. Pesto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *