Hoera!!!

Met een beetje hard zwoegen en veel hulp is het dan toch gelukt! Een eigen website! Hier ga ik schrijven over wat ik belangrijk vind: goed zorgen voor jezelf! In de eerste plaats door lekker en gezond te eten en te koken. Maar goed voor jezelf zorgen is natuurlijk meer dan dat! Het is ook goed om te genieten van mooie momenten (zoals het bouwen van een website), en om belangrijke gebeurtenissen te vieren (zoals dat de website live is) en om dankbaar te zijn voor mensen die je helpen (zoals mijn lieve vriendin Jane). Zonder alle steun en hulp die ik in de afgelopen tijd heb gekregen, was ik niet zover gekomen! En bij zoveel moois hoort natuurlijk een lekkere  traktatie! Dus meteen ook maar een lekker snack recept. Deze is speciaal voor jou Jane!

 

Website-Koekjes

Crunchy chocolate chip cookies

voor ongeveer 8-10 stuks

Ingrediënten:

  • 75 gram boekweitmeel
  • 50 gram rijstmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 45 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanillepoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda (natriumbicarbonaat)
  • geraspte schil van 1 sinaasappel
  • snufje zout
  • 50 gram kokosolie
  • 40 ml koud water
  • 25 gram hazelnoten, gehakt
  • 75 gram pure chocola in kleine stukjes
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de melen samen met het bakpoeder, baking soda, vanillepoeder, suiker, sinaasappelschil en het snufje zout in een mengkom. Meng het goed.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur en giet het in de mengkom. Gooi ook het water erbij. Het blijft een beetje droog mengsel, maar moet wel een vast balletje worden als je het samenknijpt. Blijft het te droog, giet er dan nog een klein beetje water bij.
  4. Meng de gehakte hazelnoten en chocola erdoor en vorm er ongeveer 8 tot 10 balletjes van, die je op de bakplaat samendrukt tot een mooie ronde vorm, of vierkant als je dat leuker vindt en wat meer tijd hebt ;-).
  5. Plaats de koekjes in de oven en bak ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  6. Je kunt ze, als ze goed zijn afgekoeld, zeker een week bewaren in een afgesloten trommel. Al zou ik niet weten waarom je dat zou willen!

 

 

 

6 gedachten over “Hoera!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *