Chocoladetaart glutenvrij!!!

Chocoladetaart glutenvrij!!!

Eindelijk is het me gelukt om de lekkerste taart glutenvrij te maken!!! je proeft wel een beetje het boekweitmeel, maar mijn kinderen hebben het niet gemerkt, dus ik vond het erg geslaagd! Try it for yourself!

Chocoladetaart

  • 120 gram boekweitmeel
  • 120 gram rijstmeel
  • 2 eetlepels arrowroot
  • 50 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 240 ml ahornsiroop
  • 310 ml hazelnootmelk
  • 90 ml kokosolie gesmolten
  • snufje vanillepoeder
  • 1 theelepel appelazijn
  • potje fior di frutta jam aardbeien
  • 2 repen vivani chocolade, au bain marie gesmolten.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met doorsnede 20 cm met bakpapier.
  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom.
  3. Meng de natte ingrediënten in een andere kom.
  4. Giet het natte bij het droge mengsel en spatel met een kunststof of houten lepel tot een glad beslag.
  5. Giet het in de bakvorm en zet 55-65 minuten in de oven. kijk goed of hij niet verbrand aan de bovenkant, dek hem eventueel af met een laag bakpapier of aluminiumfolie.
  6. Laat de cake afkoelen en keer de cake om, de onderkant moet de bovenkant worden.
  7. Snijd horizontaal doormidden en smeer daar royaal de jam op. Bedek het met de andere plak.
  8. Giet de chocolade eroverheen en laat dat stollen.
  9. Snijd in 6 punten en eet ze lekker allemaal zelf op 😛