Chocolade-Pindakaastaart

WAARSCHUWING: dit is geen gezond gerecht, maar wel superlekker!!!!! Glutenvrij, geen geraffineerde suiker en met pindakaas en chocolade!!!!!! Wat wil je nog meer? Eigenlijk was het een experiment, omdat 1 van mijn favoriete kookboekenschrijfsters een filmpje met het recept voor chocolade pindakaastaart deelde zonder de hoeveelheden, vreselijk irritant vind ik dat! Het bleek een teaser voor haar boek. Maar daar liet ik mij niet door uit het veld slaan en ben gewoon aan de slag gegaan. Het resultaat was niet de eerste keer goed, maar de tweede keer zeker wel! Een fudge-achtige chocoladetaart met stukjes pinda… Hemels!

Afgelopen week was het ook nog eens nationale pindakaasdag en is de pindakaas die ik altijd eet van de ekoplaza als beste uit de test gekomen! Alles viel op zijn plek deze week! Dat deel ik natuurlijk graag!

pindakaastaart

Chocolade pindakaastaart

springvorm van 20 cm, 1 kop = 250 ml

voor de bodem:

  • 1 1/2  kop havermout
  • 1/2 kop pindakaas (neem echte natuurlijk pindakaas met stukjes noot, die van de ekoplaza dus!)
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 2 snufjes zout

Voor de middellaag

  • 1 kop pindakaas

Voor de toplaag

  • 1 kop rijststroop
  • 1/2 kop pindakaas
  • 1/4 kop rauwe cacao
  • 1/4 kop kokosolie
  • snuf zout
  • pure chocolade en pinda’s voor decoratie
  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Maak de bodem door alle ingrediënten te mengen in een keukenmachine. Doe het in de vorm en druk aan. Als het niet plakkerig genoeg is, voeg je wat pindakaas toe.
  3. Zet deze ongeveer 10-15 minuten in de oven. Laat afkoelen in vriezer of koelkast
  4. Maak intussen de bovenlaag door alle ingrediënten te smelten in een pan. Zorg dat het goed mengt en begint te bubbelen.
  5. Besmeer vervolgens de bodem met de pindakaas en giet daaroverheen het chocolademengsel. Zet dit minstens 2 uur in de vriezer.
  6. Haal uit de vriezer en decoreer met gesmolten chocola en pinda’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *