Chocolade hazelnoottaart

Er zijn van die momenten waarop je maar 1 ding wilt: CHOCOLA. Dan is dit taartje ideaal om in de vriezer te hebben liggen. Met dit recept maak je er 16 dus dan heb je meteen een voorraad in huis!

Ja of je kunt uitdelen op je verjaardag, maar mijn tip is dat je ze liever alle 16 lekker voor jezelf houdt. Maar je mag het helemaal zelf weten natuurlijk…

Chocolade hazelnoottaart

Wat heb je nodig voor de bodem:

  • 2 koppen amandelmeel
  • 1 kop dadels
  • ¼ tl vanille poeder
  • ¼ l zout
  • 2 eetlepels kokosolie

Wat heb je nodig voor de vulling:

  • 3 koppen rauwe cashewnoten (een nacht geweekt in water)
  • ¼ kop hazelnootpasta
  • 3/4 kop rauw cacaopoeder
  • 3/4 kop gesmolten kokosolie
  • 3/4 kop hazelnoot/praline-melk
  • 3/4 kop ahornsiroop

 

Zorg dat de cashewnoten een nacht hebben geweekt in water. Zo worden ze zachter en zijn ze makkelijker te vermalen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een taartvorm van 26 cm of een bakblik van 20 bij 30 cm met bakpapier.

1. Meng het amandelmeel, vanillepoeder en zout in een kom.

2. Ontpit de dadels en voeg deze toe aan het meel, poeder en zout.

3. Smelt de kokosolie op laag vuur en voeg dit ook toe aan het meel, poeder, zout en de dadels.

Mix de ingrediënten uit de kom in een keukenmachine totdat het een beetje aan elkaar plakt

5. Giet het mengsel in de vorm en druk het plat met een vlakke hand. Zorg dat je het gelijk over de vorm verdeeld.

6. Zet de vorm met de bodem van de taart ongeveer 15 minuten in de oven.

Terwijl de bodem in de oven staan, maak je de vulling van de taart.

7. Giet de cashewnoten af en spoel ze schoon.

8. Doe de cashewnoten in de blender en voeg daarna één voor één de andere ingrediënten toe.

9. Zet de blender op de Ice Crusher stand en mix totdat het een glad mengsel is geworden. Dit kan even duren.

Haal de vorm met de bodem uit de oven en laat deze afkoelen.

11. Als de bodem wat is afgekoeld, giet je de vulling uit de blender over de bodem heen.

12. Strijk het mengsel glad en egaal met de vorm.

Zet de taart minstens 4 uur in de vriezer.

Laat de taart 1 uur ontdooien voordat je gaat eten.

Je kunt de taart 3 maanden in de vriezer bewaren en  2 dagen in de koelkast. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *