Banaan havermout koekjes

Normaal gesproken houd ik meer van knapperige koekjes, maar voor dit recept maak ik graag een uitzondering. Want:

  1. zonder suiker
  2. zonder gluten
  3. zonder zuivel
  4. zonder ei
  5. met groenten
  6. binnen een 3 kwartier uur op tafel (inclusief baktijd!)
  7. warm en koud lekker

Deze koekjes kun je dus met een gerust hart aan je kinderen mee geven naar school (tenzij er alleen fruit meegegeven mag worden natuurlijk) en ze zullen het nog lekker vinden ook! Bovendien is dit een goed recept om ze mee te helpen in de keuken.

Banaan havermout koekjes

  • 3 rijpe bananen
  • 3 geraspte wortels
  • 100 gram rozijnen
  • 110 ml appelsap (ander fruitsap kan natuurlijk ook)
  • 200 gram havermeel of havermout gemalen.
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel koekkruiden
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Week de rozijnen in de appelsap, zodat ze wat zachter kunnen worden en niet zullen verbranden in de oven.
  3. Doe de rijpe bananen in een keukenmachine en draai ze tot moes.
  4. Gooi alles bij elkaar in een mengkom en aak er ong 16 bolletjes van. Als het goed is, kun je die met je handen tot een bolletje kneden. zijn ze wat te vochtig, laat het beslag dan even staan, zodat het in de havermout kan trekken.
  5. Druk de bolletjes een beetje plat en bak ze 15 minuten in de oven.
  6. Draai ze om en bak ze nog 15 minuten in de oven.
  7. Ze zijn nu goudbruin en klaar om op te eten of om af te laten koelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *